Європарламент наступного скликання може бути менш проукраїнським - експерт

Європарламент наступного скликання може бути менш проукраїнським - експерт

Укрінформ
Кандидатка на виборах у Європарламент від Латвії Іванна Волочій, яка багато працює в структурах ЄС, вважає що Європарламент нового скликання може бути менш проукраїнським, що вже треба враховувати в поточній політичній діяльності.

Про це вона сказала в інтерв'ю Укрінформу.

«Що важливо знати та розуміти про Європарламент в контексті України та нашої війни? Цей парламент за своїм складом, за рішеннями, які ухвалювали, був проукраїнським. Ми мали стійку та очевидну більшість і звикли до цього. Але немає впевненості, що так само буде і після червневих виборів», - сказала Волочій.

За її словами, зокрема є привід переживати за показники ліберальної групи, оскільки «сильно набирають обертів праві сили, особливо в Німеччині, Франції та й у Східній Європі, зокрема в країнах Балтії».

«Що це означатиме для нас? Важче буде збирати більшість задля рішень на користь України. Треба буде шукати компроміс також з правими. Це несе додаткові ризики, наприклад, в агросфері. Що є дуже важливим для України, адже наш агробізнес має велике значення для підтримання економіки», - зазначила кандидатка в євродепутати.

Читайте також: Брюссель наступного понеділка прийматиме форум оборонної промисловості ЄС-Україна

Тому, на її думку, «треба працювати тепер і вже варто думати, як діяти потім, після виборів».

Іванна Волочій, українка за походженням, яка має бельгійський паспорт, є першим номером у списку латвійської ліберальної партії Рух «За!» на виборах у Європарламент. Вона два десятиріччя працює в різних структурах ЄС. Наразі Волочій є менеджером з питань комунікації ліберальної групи в Європейському парламенті Renew Europe (Оновимо Європу), третьою за чисельністю в Європарламенті нинішнього скликання.

Як повідомлялося, вибори в Європарламент відбудуться 6-9 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-