У Німеччині радитимуться, що робити з українськими чоловіками призовного віку

У Німеччині радитимуться, що робити з українськими чоловіками призовного віку

Укрінформ
У вівторок керівництво Міністерства внутрішніх справ ФРН проведе нараду з відповідними органами та чиновниками федеральних земель на тему поводження з українськими чоловіками призовного віку.

Про це на брифінгу в понеділок повідомив речник відомства Максімілліан Калль, передає кореспондент Укрінформу.

Водночас він підкреслив, що наявність або відсутність паспортів не матиме впливу на статус захисту, які чоловіки-біженці у віці від 18 до 60 років мають на території усього ЄС. Цей статус не залежить від статі або віку. Питання зміни статусу для чоловіків має ухвалюватися всім Євросоюзом.

Калль зазначив, що за оцінками, на території ЄС перебувають від 4 до 5 млн українських шукачів захисту від війни, зокрема в Німеччині 1,1 млн, серед яких величезну частку становлять жінки, літні люди та діти. "Лише діти становлять третину від усіх", - додав він.

Чоловіків призовного віку з українськими паспортами зареєстровано в Німеччині станом на кінець березня 256 тисяч. Речник не уточнив, чи йдеться виключно про тих, хто вʼїхав після 24 лютого 2022 року.

Читайте також: МЗС заявляє, що призупинення консульських послуг чоловікам за кордоном не порушує права людини

Як повідомлялося, Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам - громадянам країни у віці від 18 до 60 років.

Раніше міністр юстиції ФРН Марко Бушман заявив, що в разі завершення строку дії чинного українського паспорта та неможливості отримати новий Німеччина надаватиме таким людям тимчасовий документ, який дозволяє подорожувати Європою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-