Українцям буде важко зрозуміти: Боррель порадив країнам ЄС ігнорувати «інавгурацію» Путіна

Українцям буде важко зрозуміти: Боррель порадив країнам ЄС ігнорувати «інавгурацію» Путіна

Укрінформ
Путін є засудженим рішенням Міжнародного КС та несе відповідальність за війну в Україні, тож присутність на його «інавгурації» представників країн-членів ЄС у будь-якому форматі могла б суперечити позиції Євросоюзу.

Про це у Брюсселі у вівторок, перед початком зустрічі Ради міністрів ЄС із зовнішніх справ (з питань розвитку), заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Путін є звинуваченим Міжнародним кримінальним судом. У нас відбулася дискусія з країнами-членами – ми маємо долучитися, не маємо долучитися, на якому рівні - посли, повірені у справах… Але для мене позиція була дуже чіткою. Було б дуже важко для України та для багатьох людей по всьому світу це зрозуміти. Ми вважаємо Путіна таким, що був засуджений МКС, що він відповідає за війну в Україні. Ми оскаржили ці вибори, які не були ані вільними, ані справедливими - і після усього ми долучимося до інавгурації? Це могло б бути очевидне протиріччя», - сказав Боррель.

Читайте також: На «інавгурації» Путіна будуть представники семи країн ЄС - Reuters

Він висловив тверде переконання, що правильною позицією для країн-членів було б не відвідувати «інавгурацію» Путіна у будь-якому форматі. Своє бачення високий представник ЄС виклав у посланні до всіх країн-членів.

«Тож моя порада для країн-членів була – не долучатися. Сподіваюся, що багато з них, більшість із них, дослухаються цієї поради. Але країни-члени є повністю суверенними в тому, щоб вирішувати – йти туди або ні. Сподіваюся, більшість не піде. Це було б правильним рішенням», - додав Боррель.

Читайте також: «Інавгурація» диктатора: Україна не визнає Путіна легітимним. А Захід?

Як повідомлялося, "інавгурація" російського очільника Путіна запланована на сьогодні, 7 травня. Вже кілька держав, включаючи Німеччину, Чеську Республіку, країни Балтії та інші, заявили, що вони не делегуватимуть своїх представників на цей захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-