Суд в Естонії залишив під вартою науковця, підозрюваного у шпигунстві на РФ

Суд в Естонії залишив під вартою науковця, підозрюваного у шпигунстві на РФ

Укрінформ
За клопотанням Держпрокуратури Естонії суд продовжив ще на два місяці утримання під вартою підозрюваному у шпигунській діяльності на користь Росії експрофесору Тартуського університету В'ячеславу Морозову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR з посиланням на прокуратуру.

Розслідування кримінальної справи проти Морозова триває. Поліція безпеки та Державна прокуратура поки що не розкривають деталі висунутих підозр, пояснюючи це інтересами слідства.

Як заявила державний прокурор Трійну Олев, слідство має підстави вважати, перебуваючи на волі, Морозов може ухилятися від кримінального переслідування або продовжувати вчиняти злочини.

Своєю чергою гендиректор Поліції безпеки Марго Паллосон повідомив, що В'ячеслав Морозов ділився інформацією з російськими спецслужбами. За словами Паллосона, зустрічі з кураторами відбувалися в Росії, куди Морозов їздив "з певною регулярністю".

Читайте також: Латвія оголосила в розшук екскандидатку в депутати, обвинувачену у шпигунстві на РФ

За даними Естонської наукової інформаційної системи ETIS, Морозов до 2010 року працював у Санкт-Петербурзькому державному університеті, а після цього був пов'язаний із Тартуським університетом. У 2016-2023 роках він обіймав у Тарту посаду професора досліджень ЄС і Росії, а з 1 вересня 2023 року до 11 січня 2024-го – професора міжнародної політичної теорії.

Як повідомлялося, 3 січня естонська Поліція безпеки (КаПо) затримала громадянина Росії В'ячеслава Морозова, підозрюваного у проведенні та підтримці шпигунської діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-