Поліція затримала нападника на берлінську сенаторку

Поліція затримала нападника на берлінську сенаторку

Укрінформ
Німецька поліція у середу затримала нападника на сенаторку з економічних питань Берліна Франциску Гіффай.

Про це йдеться у пресрелізі поліції та прокуратури столиці ФРН, передає Укрінформ.

«Підозрюваного в нападі на сенаторку з питань економіки, енергетики та державних підприємств було тимчасово заарештовано сьогодні», - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, затриманому 74 роки, раніше він уже вчиняв дії проти державної безпеки та злочини на ґрунті ненависті. Чоловік фігурував у кримінальному провадженні, щоправда, його активність полягала переважно в написанні листів з погрозами.

Мотиви вчорашнього нападу з'ясовуються. У середу обвинувачений має постати перед слідчим суддею. У квартирі фігуранта проведено обшук.

Оскільки є ознаки психічного захворювання, прокуратура розглядає можливість помістити його в психіатричну лікарню.

Читайте також: Поліція ідентифікувала всіх учасників нападу на німецького кандидата до Європарламенту

Як повідомлялось, на сенаторку Гіффай (СДПН) напали у вівторок, під час відвідування районної бібліотеки їй завдали ззаду удару по голові сумкою. Політику, яка зазнала незначних травм, була надана амбулаторна допомога.

Це вже не перший напад на політиків у Німеччині. Нещодавно серйозних травм зазнав кандидат на виборах у Європарламент від Соціал-демократичної партії, легких поранень – член передвиборчої кампанії «Зелених».

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер провела екстрену зустріч з міністрами внутрішніх справ федеральних земель, одним з головних питань якої був захист політиків від насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-