Британія висилає військового аташе РФ

Британія висилає військового аташе РФ

Укрінформ
Велика Британія вишле з країни російського військового аташе, а також планує позбавити дипломатичного статусу деякі об’єкти нерухомості РФ у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News з посиланням на главу Міністерства внутрішніх справ Британії Джеймса Клеверлі.

За словами Клеверлі, ці заходи вжито у зв'язку з «безрозсудною та небезпечною діяльністю російського уряду по всій Європі».

«Я можу сказати Палаті громад, що ми вишлемо російського аташе з питань оборони, який є незаявленим співробітником військової розвідки», - сказав британський міністр.

Клеверлі також заявив, що Британія позбавить статусу дипломатичних приміщень кілька об'єктів нерухомості, що належать Росії у країні, включаючи Seacocks House у Сассексі, і торговий та оборонний відділ у Хайгейті, що, як вважається використовувалися з розвідувальною метою.

«Ми вводимо нові обмеження на видачу російських дипломатичних віз, включаючи обмеження терміну перебування російських дипломатів у Великій Британії», - наголосив Клеверлі.

«Наше послання Росії чітке: припиніть цю незаконну війну. Виведіть свої війська з України. Припиніть цю шкідливу діяльність», - підсумував він.

Читайте також: Австрія висилає двох російських дипломатів

Як повідомляв Укрінформ, у березні Міністерство закордонних справ Латвії викликали тимчасового повіреного у справах РФ Олега Зикова, якому висловили протест через дії посольства РФ, і заявили про оголошення «персоною нон грата» одного російського дипломата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-