Республіканці пропонують висилати пропалестинських активістів зі США у Газу - законопроєкт

Республіканці пропонують висилати пропалестинських активістів зі США у Газу - законопроєкт

Укрінформ
Республіканці в Палаті представників Конгресу США підготували законопроєкт, який передбачає вислання до Гази на термін не менше шести місяців осіб, засуджених за незаконну діяльність на території навчальних закладів.

Як передає Укрінформ із посиланням на Fox News, проєкт представила в середу група республіканців на чолі з конгресменом Енді Оглзом у відповідь на антиізраїльські демонстрації, що тривають у студентських містечках по всій країні.

Зазначається, що відповідно до законопроєкту, засуджені відбуватимуть покарання у вигляді громадських робіт у секторі Гази, де Ізраїль проводить військову операцію проти ХАМАСу.

«Студенти полишили заняття, щоб переслідувати інших студентів і зривати загальноуніверситетські заходи, у тому числі церемонію початку навчання по всій країні. Годі!» – заявив Оглз.

Читайте також: Студенти-євреї Колумбійського університету заявили у відкритому листі про спалах антисемітизму

За словами співавтора проєкту Ренді Вебера, особи котрі підтримують терористичну організацію і беруть участь у незаконній діяльності в кампусах, «повинні спробувати на смак свої власні ліки». «Я впевнений, що ці прихильники ХАМАСу не протримаються і дня, але даймо їм таку можливість», – додав він.

Очевидно, що законопроєкт має незначні шанси на підтримку в Палаті представників, де республіканці утримують мінімальну більшість (усього в один голос). Та якщо навіть документ пройде в нижній палаті, то контрольований демократами Сенат його напевно проігнорує.

Читайте також: У Каліфорнійському університеті побилися прибічники Ізраїлю та Палестини

Як повідомлялося, у багатьох навчальних закладах США, відбуваються антиізраїльські акції. Деякі з них переросли в насильство та сутички з поліцією, відтак сотні активістів були заарештовані.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-