Французи стурбовані станом справ в Європі, але все ж пишаються, що вони європейці

Французи стурбовані станом справ в Європі, але все ж пишаються, що вони європейці

Опитування
Укрінформ
Майже половина французів занепокоєні станом справ у Європі. Водночас 59% пишаються тим, що вони європейці. 

Про це свідчать результати опитування Ifop, опубліковані 9 травня, у День Європи.. Як передає Укрінформ із посиланням на BFMTV, результати з’явилася також за місяць до європейських виборів, які мають відбутися у Франції 9 червня.

46% французів насамперед стурбовані станом справ в Європі, тоді як 13% кажуть, що вони розлючені.16% відзначили, що їм байдуже. І лише у чверті опитаних виникають позитивні почуття.

Найбільш занепокоєні люди старшого віку, у професійному вимірі йдеться насамперед про торговців та власників магазинів.

Більшість французів все ж кажуть, що пишаються тим, що вони є європейцями, але рівень цього почуття зменшується, знизившись з 68% у 2021тому році до 59% у 2024-му.

Читайте також: ЄС розпочинає всеукраїнську комунікаційну кампанію «Разом діємо. Разом ми - Європа»

Крім того, дедалі менше французів вважають, що європейська інтеграція мала позитивний вплив на Францію - 50% порівняно зі 53% у 2017 році.

Навіть серед французів, які пишаються тим, що вони європейці, почуття тривоги є домінантним - 43%, впевненість відчувають 24%, оптимізм лише 14.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна є передумовою безпеки європейського континенту, а війна проти неї Росії - це головна загроза майбутньому Європи.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-