Президент підписав закон про збільшення чисельності ДПСУ

Президент підписав закон про збільшення чисельності ДПСУ

Відео
Укрінформ
Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штатної чисельності Державної прикордонної служби України.

Про це Президент повідомив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

«Відзначив званням Герой України майстер-сержанта Олега Пришневського та підполковника Дмитра Олексюка. Дякую, хлопці! Також підписав указ про відзначення державними нагородами – «Хрестом бойових заслуг», орденами 271 воїна-прикордонника. Також підписав закон України про збільшення штатної чисельності Державної прикордонної служби – це відзнака державою вашої ефективності, воїни, у захисті України, нашої незалежності, життя наших людей», – розповів він.

Відео: ОП

Глава держави також висловив вдячність кожному воїну Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні – їхній професійний день. Це тисячі фахових воїнів, справді хоробрих людей, які не лише захищають наш державний кордон, а й разом з усіма Силами оборони та безпеки України б’ються на фронті, зокрема на найбільш гарячих напрямках. І б’ються справді героїчно. Дякую кожному солдату, сержанту, офіцеру та генералу Державної прикордонної служби України, усім підрозділам, які знищують окупанта й оберігають наші громади у прикордонні від російських терористів. Кожна знищена російська ДРГ, кожен відбитий російський штурм – це наближення того дня, коли дійде навіть до божевільних у Кремлі, що їм не зламати України», – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував прикордонникам за самовідданість у боротьбі за незалежність України

Він поіменно відзначив підрозділи та воїнів ДПСУ, які саме цими днями й тижнями проявили себе в боях.

«Луганський прикордонний загін, бригада «Помста», і особливо сержант Антон Кирилов, старший сержант Василь Лусків та старший лейтенант Сергій Незговоров. Я дякую, хлопці! Донецький прикордонний загін: солдати Ярослав Федоренко та Денис Яблінський, старший солдат Олег Зімірський. Дякую! Південь нашої держави – воїни Херсонського прикордонного загону: солдат Сергій Троценко, сержант Юрій Швець і старший сержант Антон Канівець. Дякую! Бердянський прикордонний загін – особливо сержант Дмитро Мануілов та старший лейтенант Сергій Перетятко. Молодці! Наші воїни прикордонної служби з підрозділів Морської охорони. Дякую всім вам! А особливо заслуговують вдячності матрос Артем Назаренко, старший матрос Валерій Луценко, головний старшина Юрій Петрик та лейтенант Антон Конученко. Також Чернігівський прикордонний загін, воїни якого воюють на Новопавлівському напрямку – і справді результативно. Солдат Анатолій Романченко, штаб-сержант Костянтин Мельничук та головний сержант Денис Бортний. Дякую вам за хоробрість, хлопці, та всім вашим побратимам!» – розповів Президент.

Читайте також: Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби

Як відомо, 30 квітня в Україні відзначається День прикордонника. Свято встановлено згідно з указом Президента від 27 квітня 2018 року. Дата свята вибрана не випадково: саме цього дня, у 1918 році, під час російсько-української війни, армія УНР вийшла на кордон України та встановила на ньому державні символи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-