Карандєєв ознайомився з роботою об’єктів культурної інфраструктури Запоріжжя

Карандєєв ознайомився з роботою об’єктів культурної інфраструктури Запоріжжя

Фото
Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відвідав Запоріжжя, де ознайомився з роботою об’єктів культурної інфраструктури у прифронтовому регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

У міністерстві зауважили, що в межах робочої поїздки Карандєєв зустрівся з головою Запорізької обласної військової адміністрації Іваном Федоровим, музейниками, митцями, військовими та представниками медіа.

Тимчасово виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відвідав Запоріжжя / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

«Наше із вами завдання - зберегти український дух, підживити наше прагнення до свободи та бажання стояти до перемоги. Питання безпеки на роки залишиться одним із ключових. Тож ми будуватимемо спеціалізовані укриття в форматі мистецьких хабів на базі Запорізького цирку, Запорізького академічного театру молоді, пізніше - на інших об’єктах», - зазначив Карандєєв під час зустрічі із працівниками культури.

Він додав, що в червні планується конференція із закордонними партнерами, де розглянуть проєкт щодо реновації наявних фондосховищ у музейних та заповідних установах, а також будівництво в Україні сучасних депозитаріїв для розміщення предметів Державного музейного фонду.

«Департамент відновлення та культурної деокупації - це вікно комунікації між регіональною та центральною владами. Під час формування державної політики відновлення регіонів ми маємо відштовхуватися від локальних потреб і запитів. Ми вже створили координаційну раду при МКІП, як є дорадчим органом з формування політики», - зазначила директорка департаменту Діана Трима.

Вона запросила долучитися з пропозиціями щодо внесення потрібних зміни до законодавства, висвітлення запитів та цікавих проєктів у галузі.

Окрім того, Карандєєв разом із головою Запорізької ОВА відвідав Національний заповідник «Хортиця».

«Перебуваючи тут ми бачимо ваше бажання, шановні колеги, працювати для людей, бажання створити на вашій малій батьківщині надзвичайно важливий осередок. Необхідно, щоби діти і молодь могли прийти сюди та отримати емоцію справжнього патріотизму, що ґрунтується на давніх козацьких традиціях, вольностях, властивих нашому народові та цьому краю», - зауважив глава МКІП, а також висловив вдячність всім музейникам, які зараз працюють у заповіднику.

«Якщо воїни захищають нашу землю, то ви захищаєте наш дух, нашу сутність», - наголосив він.

Своєю чергою голова Запорізької ОВА зазначив, що в області зараз проживають 900 тисяч мешканців. Він підкреслив, що органи місцевої влади продовжують працювати не лише для збереження об’єктів культури, але й для забезпечення їх доступності для жителів Запоріжжя.

Станом на сьогодні у Запорізькій області 209 об’єктів закладів культури і мистецтва продовжують роботу на підконтрольній Україні території. Водночас на тимчасово захопленій території знаходяться 669 об’єктів культурної інфраструктури. Внаслідок російської агресії зазнав руйнувань або пошкоджень 121 заклад.

Читайте також: У запорізькому цирку зірвалися з висоти неповнолітні гімнасти

У межах поїздки Карандєєв ознайомився з роботою Запорізького державного цирку. Наразі заклад потребує ремонту приміщень для глядачів та артистів.

Також він відвідав Запорізьку обласну філармонію та Палац культури «Орбіта», який зараз функціонує як центральна культурна платформа міста.

Тут діє «Незламний Хаб» - простір, який поєднав в собі укриття та локацію для проведення різноманітних культурних подій. За останні два роки там відбулося 160 заходів, які відвідали 1,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через повномасштабну російську агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-