Водіїв фур можуть мобілізувати на кордоні - роз'яснення ТЦК

Водіїв фур можуть мобілізувати на кордоні - роз'яснення ТЦК

Укрінформ
Водіїв фур, які повертаються за кордону, теж можуть забрати до ТЦК для перевірки даних - або й мобілізувати, оскільки система «Шлях», що дозволяє перетин кордону, ніяк не впливає на військовий облік.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Закарпатського ОТЦК та СП.

«Водії вантажних транспортних засобів - такі ж громадяни України, як і інші, тому вони повинні мати при собі всі необхідні військово-облікові документи. Якщо ці дані не вдається з’ясувати під час огляду на контрольно-пропускних пунктах, військовозобов’язаним пропонують проїхати в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних. Водночас наголошуємо, що вантажівка залишається під наглядом представників правоохоронних органів», - зазначили в пресслужбі.

У ТЦК та СП Закарпатської області додали: якщо громадянин не підлягає мобілізації, то йому потрібно мати при собі відповідні військово-облікові документи з відмітками, які підтверджують його законні права на відстрочку, передбачені в статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», або з відміткою про зняття з військового обліку, або документ про належним чином оформлене бронювання.

Читайте також: МЗС заявляє, що призупинення консульських послуг чоловікам за кордоном не порушує права людини

«Система «Шлях» немає нічого спільного з військовим обліком», - додали в територіальному центрі комплектування.

Раніше у мережі поширили відео, де співробітники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки забирають з рейсів водіїв фур, які повертаються з закордону.

Як повідомляв Укрінформ, Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом України, набуде чинності 18 травня.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-