До кінця червня 30% кластерних лікарень мають створити реабілітаційні відділення - Ляшко

До кінця червня 30% кластерних лікарень мають створити реабілітаційні відділення - Ляшко

Укрінформ
До кінця червня близько третини кластерних лікарень мають створити у себе реабілітаційні відділення.

Про це на Міжнародному саміті міст та громад сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Близько 30% кластерних лікарень до кінця червня повинні створити реабілітаційні відділення", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що наразі в країні є близько 9 тисяч реабілітаційних ліжок, і вони постійно створюються, але не всі кластерні лікарні мають реабілітаційні відділення, де працюють мультидисциплінарні команди.

"Коли в цю лікарню потрапляє людина з травмою, інсультом або якоюсь патологією, і якщо там не почнеться гостра реабілітація (коли мультидисциплінарна команда з реабілітації починає працювати вже на етапі реанімації - ред.), то після лікування пацієнт може розпочати реабілітацію через місяць-два, і результати цієї реабілітації вже не будуть такі, якби одночасно з лікуванням розпочалися і реабілітаційні послуги", - пояснив міністр.

Читайте також: Ляшко: У кожній кластерній і надкластерній лікарні до липня має працювати реабілітаційне відділення

Як нагадав Ляшко, в Україні діє кількакомпонентна система реабілітації: гостра реабілітація, коли мультидисциплінарна команда починає працювати на етапі реанімації; підгостра реабілітація, яка проводиться в тій же лікарні, куди потрапив пацієнт, але вже у реабілітаційному відділенні; тривала реабілітація у разі потреби.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за підтримки Фінляндії створять реабілітаційний центр для фізичної та психологічної реабілітації дітей, які пережили фізичні та психологічні втрати, поранення і травми внаслідок повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-