Виклики воєнного часу: у Львові стартував Національний туристичний саміт

Виклики воєнного часу: у Львові стартував Національний туристичний саміт

Фото
Укрінформ
У Львові стартував Національний туристичний саміт - майданчик для обговорення актуальних питань, які на сьогодні постали перед галуззю.

Впродовж двох днів 30 спікерів з України та Європи шукатимуть виходи боротьби з воєнними викликами у туризмі. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми говоримо про розвиток української галузі гостинності. Це - наш код нації. Бо ми завжди радо приймаємо гостей, коли вони несуть мир та добро і, разом із тим, відчайдушно боронимо нашу землю, коли приходять вороги. Зараз дуже важко говорити про туризм в Україні, коли найкращі сини і доньки гинуть. Але ми продовжуємо, ми боремося: вони - там, а ми - тут. Ми боремося, щоб Україна була відкрита всьому світові і ми б показали нашу чудову землю всім іноземним гостям», - сказала під час вітального слова голова Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар'яна Олеськів.

Подія, започаткована Державним агентством розвитку туризму України, відбувається вже вдруге. Цьогоріч у п'яти панельних дискусіях візьмуть участь 30 спікерів з України та Європи. Зокрема президент та СЕО World Travel and Tourism Council - Джулія Сімпсон, яка вперше в Україні.

«Я представляю Всесвітню раду туризму та подорожей, яка охоплює 200 компаній по всьому світу. Україна має для туризму величезні перспективи. Туризм - один із найбільш стійких секторів. І стійкість українців це доводить. Ми будемо стояти пліч-о-пліч з вами і вас підтримувати», - сказала Сімпсон.

Разом з представниками міністерств, народними депутатами, керівниками профільних структурних підрозділів міських рад і обласних державних адміністрацій та провідними експертами туристичної галузі України закордонні гості обговорюють інтеграцію України у європейський простір. А також туризм для економічного розвитку завдяки шляху до сталості та процвітання громад; роль аналітики у розвитку туристичних дестинацій; інклюзивність та доступність і гастрономічне та культурне різноманіття, як основа української гостинності.

Національний туристичний саміт триватиме у Львові 17-18 травня.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Україна взяла участь у Міжнародній туристичній виставці ITB Berlin 2024.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-