Тюменська і Курганська області РФ продовжують іти під воду

Тюменська і Курганська області РФ продовжують іти під воду

Фото
Укрінформ
У Тюменській і Курганській областях Росії рівень річок Ішма і Тобол на низці ділянок перевищив історичний максимум, у кількох регіонах триває боротьба з повінню та її наслідками.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

У Тюменській області наразі дев’ять населених пунктів відрізані повінню, повідомила протипожежна служба регіону. Дорожнє сполучення припинено в селі Мала Ченчерь Казанського району і селах Орлівка і Кошкарагай Ішимського району. За даними обласного управління МНС, затопленими залишаються 93 домоволодіння.

У річці Ішим рівень води на гідропосту в однойменному місті до полудня 19 квітня зріс до 750 сантиметрів, проте не подолав критичної позначки у 800 см. Добою раніше показник становив 483 см.

У селі Іллінка приблизно за 75 кілометрів на південь від Ішима рівень води за добу знизився на сім сантиметрів і досяг 883 см, однак показник, як і раніше, перевищує небезпечний поріг у 800 см.

Читайте також: У Росії через повінь евакуюють людей із Тюменської області

Губернатор Тюменської області Олександр Моор у п'ятницю закликав жителів населених пунктів, розташованих нижче від села Казанське за течією річки Ішим, якнайшвидше евакуюватися, зазначивши, що "такого рівня води не було з 1947 року".

А в Казанському районі на півдні постраждалого регіону в храмах відбулися молебні про захист від затоплення. Крім того, молебень про захист від повені з ініціативи влади Ішима здійснили на борту літака під час обльоту цього міста.

У Курганській області до вечора 18 квітня рівень води в р. Тобол на низці ділянок перевищив максимум 1994 року, заявив губернатор регіону Вадим Шумков. В області зберігається напружена ситуація, підкреслив глава МНС РФ Олександр Куренков. У регіоні затоплено 1941 житловий будинок і 3380 дачних будинків, зазначили в обласному управлінні МНС, додавши, що найближчими днями очікують підйому рівня води біля Кургану і в Кетівському окрузі. Режим надзвичайної ситуації в регіоні діє з 8 квітня.

В Оренбурзькій області затопленими залишаються 15 042 житлових будинки і 22 327 дачних будинків, зазначило МНС у регіоні, зазначивши, що рівень води в річках у більшості районів знижується. В Орську та Оренбурзі, які найбільше постраждали від повені, рятувальники ведуть аварійно-відновлювальні роботи.

Читайте також: У російському Томську повінь розмила насипну дамбу, в Курганській області змила два мости

Як повідомляв Укрінформ, у Росії тривають масштабні паводки: вони почалися в Орську, захопили Оренбург і вже дійшли до Кемеровської, Томської та Новосибірської областей і Алтайського краю.

Фото: DW, соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-