Швеція планує збільшити оборонний бюджет до 2,6% ВВП

Швеція планує збільшити оборонний бюджет до 2,6% ВВП

Укрінформ
У швецькому парламентському оборонному комітеті заявили у п’ятницю, що Швеція повинна збільшити свої витрати на потреби армії приблизно до 2,6% ВВП до 2030 року, оскільки країна відновлює свій військовий потенціал після вступу до НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на відповідний звіт комітету.

Парламентський оборонний комітет запропонував прискорити розширення армії, інвестувати у протиповітряну оборону та розширити військово-морський флот. Там додали, що з 2032 року призов до армії має бути збільшений до 12 000 призовників, а також має бути виділено більше коштів на цивільну оборону.

«Якщо скласти все це… разом із планами, які висунули військові, ми збираємося додати (до витрат на оборону – ред.) близько 200 мільярдів крон ($18,5 мільярда) протягом цього періоду», - сказав під час пресконференції речник із питань оборони від Поміркованої коаліційної партії Ганс Вальмарк та один із авторів звіту.

До складу парламентського оборонного комітету входять представники усіх партій у парламенті Швеції, тому багато рекомендацій, викладених у звіті, швидше за все, будуть прийняті, пише агенція.

Читайте також: Парламентський комітет Швейцарії підтримав оборонний пакет із допомогою Україні на $5,5 мільярда

Водночас не було домовленості щодо того, як фінансувати додаткові витрати, йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав країни-члени НАТО збільшити щорічні витрати на оборону з 2% до 2,5% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-