російського моряка арештували через заклики вбивати полонених українців

російського моряка арештували через заклики вбивати полонених українців

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси санкціонував арешт російського моряка, котрий, перебуваючи на території Одеського порту, виправдовував у соцмережах агресію рф, закликав приєднуватись до росії та вбивати полонених українців.

Про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Укрінформ.

«Застосувати до підсудного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ДУ «Одеський слідчий ізолятор» строком до 60 днів в межах строку досудового розслідування», - йдеться в ухвалі головуючого на засіданні судді Віктора Іванова.

За даними слідства, уродженець горьковської області рф працював старшим помічником капітана на судні Bulk Carrier (Ліберія), яке перебуває на території Одеського порту. Моряк протягом 15 - 24 липня писав антиукраїнські коментарі під постами різних телеграм-каналів.

Як зазначається в ухвалі суду, «використовуючи нікнейм, у telegram-каналі підозрюваний здійснював публічні заклики та розповсюдження матеріалів із закликами до умисних дій, вчинених з метою зміни меж території України та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України».

При обговоренні теми українських полонених підсудний розмістив «коментар з наступним текстом: «Кончать их там же, да и делов!», ідеться ухвалі.

Суд відхилив клопотання підозрюваного та його адвоката, які просили не обирати підсудному запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою, посилаючись на поламку мобільного телефона підозрюваного і категоричне заперечення ним авторства антиукраїнських коментарів у соцмережах.

Читайте також: У Севастополі окупанти замінили парад для моряків на змагання зі стрибків у море

Обираючи запобіжний захід, слідчий суддя врахував, що підозрюваний є громадянином рф, війська якої ведуть бойові дії проти ЗСУ на відстані 100 км від Одеси. Як зазначено в ухвалі суду, є ризик "переховування підозрюваного від органу досудового розслідування та суду".

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала помічника народного депутата, який хотів стати гауляйтером російської федерації у випадку захоплення Черкаської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-