Укроборонпром виготовить кілька сотень безпілотників для Сил оборони

Укроборонпром виготовить кілька сотень безпілотників для Сил оборони

Укрінформ
Держспецзв’язку законтрактувала для військових кілька сотень дронів виробництва Укроборонпрому, які має отримати вже до кінця року.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна повідомив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь, передає Укрінформ.

«Із серпня, відтоді як ми уклали перший контракт, і до сьогодні частка Укроборонпрому збільшилася з одного до кількох сотень дронів, які вже законтрактовано. Плануємо отримати їх до кінця року», - сказав Щиголь.

За його словами, сьогодні підприємства, які входять до складу АТ «Українська оборонна промисловість» (колишній Укроборонпром), виробляють те, чого не виробляли ніколи раніше упродовж десятків років: FPV-дрони, дрони високої дальності.

Читайте також: «Армія дронів» за тиждень знищила 220 одиниць ворожої техніки

Держспецзв’язку купує цю продукцію і постачає Збройним Силам. Наразі частка безпілотників вітчизняного виробництва становить 80%.

Щиголь зауважив, що завдяки ухваленому закону про військовий ПДФО, Держспецзв’язку отримає додаткові 13 млрд грн цього року та ще 43 млрд грн у наступному на закупівлю безпілотників.

«Ці кошти потрібні для закриття потреби "Армії дронів" на наступний рік. Якби Верховна Рада це не підтримала, вже в січні-лютому виникла б прогалина через те, що всі чекали б виділення коштів із Держбюджету-2023. Таким чином, ми не отримали б перехідних контрактів на наступний рік. До кінця року ми поставимо фронту велику кількість дронів, як і було заплановано, а в січні-лютому не поставили б нічого, якби ці кошти не були передбачені», - сказав очільник установи.

Водночас він підкреслив, що цих коштів все одно недостатньо для закриття потреб у БпЛА.

Читайте також: Бійці бригади «Азов» знищили FPV-дронами комплекс спостереження росіян «Іронія-М»

«Це не всі кошти, які потрібні. Загальна потреба Збройних Сил на сьогодні складає близько 200 млрд грн на придбання дронів», - зазначив Щиголь.

Як повідомлялося, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації. Це комплексна програма, що передбачає системну закупівлю дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців.

Фото ілюстративне, ФБ Сергія Сухомлина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-