Пам'яті віцепрезидента Федерації шахів України Артема Сачука

Пам'яті віцепрезидента Федерації шахів України Артема Сачука

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він був неймовірною людиною, неймовірним керівником, неймовірним менеджером, неймовірним ініціатором

Артем Сачук народився 27 листопада 1984 року в Житомирs. Після школи навчався у Житомирському державному технологічному університеті (2001-2006) і Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана.

Артем був відомим шахістом, кандидатом у майстри спорту, віцепрезидентом Федерації шахів України, організатором Всеукраїнських та міжнародних змагань.

До початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік працював проєктним менеджером в офісі реформ Кабінету Міністрів України та займався власним бізнесом. Ще раніше він очолював Агенцію регіонального розвитку Житомирської області. Також був співавтором економічної стратегії-2030.

Від початку повномасштабного вторгнення Артем залишив буденні справи та добровільно долучився до ЗСУ. Розповідає, що не було сенсу лишатись у Києві – приїхав до Житомира і через день пішов до військкомату. У дві частини не взяли, бо не мав військового досвіду. І вже з третього разу, через тиждень, призвали до війська. Чоловік досяг рангу лейтенанта, служив у зведеній механізованій роті 184 НЦ.

7 квітня 2023 року указом Президента №198/2023 Артем Сачук був нагороджений медаллю “За військову службу Україні”.

26 листопада 2023 року, за день до свого 39-річчя, воїн загинув під час бойових дій.

“На визвольній війні проти російських окупантів загинув український воїн-доброволець Артем Сачук – відомий шаховий діяч, кандидат у майстри спорту, віцепрезидент Федерації шахів України, організатор багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань. Вічна пам’ять”, – повідомляє Федерація Шахів України у Фейсбуці.

“Моєму коханому сьогодні мало б виповнитись 39 років... Відчуваю, що не можу писати про нього у минулому часі! Милий, вітаю тебе з днем народження! Ти все ще зі мною, ніби поряд, я розмовляю з тобою вголос. Я відчуваю, що ти поруч, але як же шкода, що я не можу побачити та обійняти твою душу!” – написала дружина Артема у Фейсбуці.

Прощання із загиблим відбулося 1 грудня у Свято-Михайлівському соборі Житомира - зібралися його рідні, друзі і побратими. Поховали Артема Сачука на Смолянському військовому кладовищі Житомира.

Вічна шана і слава Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Artem Sachuk, Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-