Укроборонпром цьогоріч збільшив виробництво озброєння у 12 разів

Укроборонпром цьогоріч збільшив виробництво озброєння у 12 разів

Укрінформ
АТ «Українська оборонна промисловість» за підсумками року збільшила виробництво різного роду озброєння у 12 разів - з 52,3 тис. до 637,4 тис. одиниць.

Про це під час під час брифінгу "Результати діяльності Мінстратегпрому та Укроборонпрому за 2023 рік" сказав генеральний директор компанії Герман Сметанін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, якщо минулого року підприємства, які входять до складу АТ, виробили 52,3 тис. одиниць різного роду озброєння, що вже цього року очікується результат на рівні 637,4 тис. одиниць.

«Минулого року ми зробили трошки більше 52 тис., цього року ми зробимо майже 640 тис. одиниць різних видів озброєння», - зазначив Сметанін.

Він зауважив, що збільшення обсягів виробництва є одним з трьох основних завдань, які цього року поставлені перед керівництвом товариства.

Читайте також: В Україні почали виробляти снаряди калібру 125 міліметрів, патрони та боєприпаси для БпЛА

«За цей рік ми збільшили обсяги виробництва майже у два рази порівняно з минулом роком. Якщо бути точним, то на 92%. Минулого року ми заробили 42 млрд грн, а цього року дохід компанії становитиме майже 79 млрд грн», - сказав директор.

Крім того, нагадав він, компанія здійснює ремонт техніки: танків, БТР тощо.

Як повідомлялося, за інформацією Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, наразі в Україні виробництво мінометних боєприпасів різних калібрів загалом зросло у 42 рази, а артилерійських снарядів - майже втричі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-