ISW проаналізували реакцію Росії на збиття своїх літаків над Азовським морем

ISW проаналізували реакцію Росії на збиття своїх літаків над Азовським морем

Укрінформ
Після підтвердження збиття Україною двох російських літаків над Азовським морем РФ неодноразово заперечувала цей факт, заявляючи, що це була робота їхнього ППО, аби показати, що польоти над морями залишаються безпечними.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російський інформаційний простір в основному заперечував, що українські сили збили літак А-50, і натомість «дивним чином» стверджував, що літак був знищений дружнім вогнем російської протиповітряної оборони.

А-50 використовується для координації дій російської авіації і, можливо, протиповітряної оборони, і твердження про те, що російські ППО збили А-50, було б катастрофічним провалом з боку російських сил, якби це було правдою, пишуть аналітики.

Вони звертають увагу на російське інсайдерське джерело, яке стверджує, що є співробітником неназваної російської структури безпеки. За його словами, невстановлені російські структури створили «качку» (російський термін для неправдивої заяви) про те, як російські сили збили А-50, щоб запевнити російських пілотів, що польоти над Чорним і Азовським морями все ще безпечні, і що причиною інциденту була людська помилка.

Читайте також: Новий крейсер «Москва»: значення та версії ураження російських А-50 та Іл-22

«Незрозуміло, чому російські пілоти мають почуватися комфортніше з думкою про те, що їхні наземні засоби протиповітряної оборони є настільки некомпетентними», - зазначають фахівці ISW.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 14 січня у небі над Азовським морем українські військові збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 та підбили бомбардувальник ІЛ-22М.

Пізніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив збиття двох ворожих літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-