Втрата «Цезара Кунікова» зробить логістичний ланцюг ЧФ Росії вразливим до атак - британська розвідка

Втрата «Цезара Кунікова» зробить логістичний ланцюг ЧФ Росії вразливим до атак - британська розвідка

Укрінформ
Втрата великого десантного корабля «Цезар Куніков» зробить логістичний ланцюг Чорноморського флоту РФ вразливим до атак та помітно вплине на логістику в Чорному морі.

Про це в соцмережі Х повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У розвідці зауважують, що «Цезар Куніков» відігравав важливу роль у логістичному забезпеченні Чорноморського флоту та російської війни в цілому. Втрата судна майже напевно ще більше ускладнить обмежені російські ресурси, доступні в Чорному морі, і зробить логістичний ланцюг ЧФ РФ вразливим до атак, вважають у відомстві. Це також ще більше зменшує резерви для підтримки логістичних перевезень між материковою Росією і Кримським півостровом, коли Керченський міст буде закритий.

Читайте також: У Чорноморського флоту РФ знищені або серйозно пошкоджені 20% бойового складу - експерт

«Винахідливість України, ймовірно, стримує Росію від вільних дій у західній частині Чорного моря і дозволяє Україні перехопити морський потенціал у Росії», - заявляють у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого великий десантний корабель «Цезар Куніков» Чорноморського флоту Росії був знищений за допомогою ударних морських дронів Magura V5. Успішну місію здійснили спецпризначенці «Групи 13» ГУР.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що більша частина екіпажу ВДК «Цезар Куніков» загинула.

Фото: twitter.com/ensarcaliskan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-