Вздовж Азовського моря РФ збільшила кількість підрозділів у тренувальних таборах

Вздовж Азовського моря РФ збільшила кількість підрозділів у тренувальних таборах

Укрінформ
Вздовж Азовського моря ворог збільшив кількість військових підрозділів у своїх тренувальних таборах.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Збільшено присутність підрозділів в таборах для тренувань до майже максимального рівня вздовж Азовського моря. Майже рекордна кількість з червня 2023 року. Нові позначки (знак ромба на російській військовій техніці - ред.) саме тут», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що спостерігається стрімка активізація ворога в напрямку Нікольске - Малоянісоль /Нікольске - Розівка та в напрямку Донецька. Переважно це боєкомплекти (БК) та інженерна техніка - велика кількість вантажівок, що перевозять окремо побутові речі.

За словами радника мера, ворожа авіація не знижує свою активність у цьому регіоні. «Так саме КАБи запускають з півночі Маріупольського району», - додав він.

Читайте також: Ворожа пропаганда впливає на цивільних, але не на військових - захисник Маріуполя

Андрющенко також повідомив, що велика кількість спаленої російської військової техніки наразі постачається на меткомбінат ім. Ілліча в пункти переробки на металобрухт.

«Висновок. Ми в стадії не просто накопичення (росіянами - ред.), але стягування резервів. Велика кількість інженерних підрозділів та вантажівок з мотлохом каже про підготовку нових місць базування ближче до лінії фронту. З огляду на напрями - в пріоритеті Запорізька область», - підсумував радник мера.

Як повідомлялося, російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-