Держдеп -  про обстріли енергооб’єктів України: Путін перейшов усі межі та заплатить за це

Держдеп - про обстріли енергооб’єктів України: Путін перейшов усі межі та заплатить за це

Укрінформ
Російські ракетні обстріли цивільних об’єктів енергетичної інфраструктури в Україні Сполучені Штати розцінюють як перехід президентом РФ Володимиром Путіним усіх меж у війні, за що він та його режим нестимуть відповідальність.

Такий коментар озвучив у відповідь на запитання Укрінформу у Вашингтоні помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт.

«Дії Путіна перейшли всі межі з погляду його військової тактики та руйнувань, завданих ним без військової мети народу України та українській інфраструктурі», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Він наголосив, що Путін і Росія нестимуть відповідальність за свої злочини. «Агресор заплатить за це», - запевнив американський дипломат.

«Я також хочу підкреслити, що Путін зазнає краху»,- продовжив Паєтт.

За його словами, попри спроби РФ вже третій рік поспіль уразити енергетичну інфраструктуру, Україна продемонструвала надзвичайну стійкість, і системи енергопостачання продовжують функціонувати.

«Путін зазнав поразки в цій спробі – він втратив Європу як енергетичний ринок, і ми зробимо все, щоби ця його поразка тривала далі»,- зауважив дипломат.

Він зазначив, що до питання енергетичної безпеки України прикута «величезна увага» адміністрації США, включно з держсекретарем Ентоні Блінкеном. У цьому зв’язку, за його словами, американська сторона «дуже тісно співпрацює» із союзниками та партнерами по всьому світу.

Паєтт відзначив важливу роль, яку виконують українські захисники, а також енергетики, які намагаються відновити енергопостачання в постраждалих районах України. У цьому зв’язку помічник держсекретаря США зауважив, що особисто підтримує регулярний контакт з українською стороною в питаннях енергетичного сектору.

Читайте також: Атака по енергетиці України: масштабна, болісна, але досягнути мети ворогові не вдалося

«Я хочу підкреслити, наскільки обурливим є те, що Кремль продовжує цілити по цивільних об’єктах без військової мети, просто щоби завдати болю та страждань українським громадянам. І ми відповімо»,- вкотре наголосив представник Держдепу.

Він зазначив, що в четвер з цього питання відбудеться віртуальна зустріч у форматі «G7 Плюс», щоб обговорити підтримку енергетичного сектору України.

«Нам потрібно робити кілька справ одночасно. Ми спробуємо мобілізувати негайну допомогу, як ми робили з жовтня 2022 року, коли почалися ці атаки на енергетичний сектор. Ми також продовжимо нашу роботу, щоби зосередитися на довгостроковій меті України – побудові майбутньої енергетичної системи, яка буде чистішою, екологічнішою та повністю відповідатиме європейським стандартам», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Папа Римський: Нищення енергообєктів України загрожує гуманітарною катастрофою

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок масованої ракетної атаки військ РФ на українську енергосистему 22 березня група ДТЕК втратила близько половини своїх генеруючих потужностей. Кілька великих міст в Україні були відрізані від електрики. Втім, за кілька днів у більшості областей, які постраждали від масованих російських обстрілів, вже відновили постачання електрики, тепла та води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-