Військові - про «снарядний голод» на сході: Працювати є чим, однак це не та кількість, яка потрібна

Військові - про «снарядний голод» на сході: Працювати є чим, однак це не та кількість, яка потрібна

Укрінформ
Ситуація на Бахмутському напрямку неподалік Часового Яру залишається досить напруженою, динамічною. Ворог намагається здійснювати штурмові дії по всьому відтінку нашого фронту, застосовує як піхотні, так і механізовані підрозділи, безперестанку працює артилерія.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив пресофіцер 26-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

«Сьогодні ситуація залишається досить напруженою, динамічною. Ворог намагається здійснювати штурмові дії по всьому відтинку нашого фронту, намагається застосовувати як піхотні, так і механізовані підрозділи, артилерія працює безперестанку як вдень, так і вночі. І, на жаль, вже звичним стало явище посилання керованих авіаційних бомб. Однак, треба зазначити, що ворог зазнає досить значних втрат. Сили оборони України тримають оборону», – розповів Калашніков.

За його словами, якщо порівнювати інтенсивність атак два місяці тому і зараз, то вони стали більш масованими.

«Треба зазначити, що сьогодні через БПЛА-розвідку, яка панує над полем бою, ворог не може застосовувати великі з’єднання – це рівень батальйону і більше – бо вони вчасно виявляються і знищуються. Тому ми можемо спостерігати штурмові дії максимум в складі рот, а так – взвод, відділення, однак при підтримці бойової техніки, наразі і танків також», – зазначив пресофіцер.

Калашніков також розповів, що росіяни збільшують кількість штурмів.

Читайте також: На донецьких напрямках ситуація ускладнюється - Президент

«Наприклад, якусь одну позицію вони можуть штурмувати більш як три рази за день. Це робота на виснаження наших оборонців. Також треба зазначити, що коли здійснюються штурмові дії, то працює їхня артилерія по цих позиціях. Тобто вони намагаються максимально зменшити боєздатність даного опорного пункту і саме такою кількістю та масивністю вони намагаються нас продавлювати», – розповів він.

Відповідаючи на запитання, чи відчувається на східному напрямку снарядний голод, Калашніков відзначив, що «справді, у нас є дефіцит снарядів». «Але попри це, щоденно ми знищуємо їхні гармати, БК, особовий склад, підтримуючи нашу піхоту. Тобто працювати у нас є чим. Однак це не та кількість, яка потрібна на фронті, враховуючи, наскільки активні дії зараз відбуваються», – розповів пресофіцер.

Читайте також: Сирський: Російські війська отримали завдання захопити Часів Яр до 9 травня

Як повідомлялося, Сили оборони України протягом минулої доби відбили 73 ворожі атаки на п'яти напрямках, більш ніж половину з них – на Бахмутському й Новопавлівському. Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 87 бойових зіткнень.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-