СБУ вразила у Росії радар, який контролював небо на 700 кілометрів вглиб України - джерело

СБУ вразила у Росії радар, який контролював небо на 700 кілометрів вглиб України - джерело

Укрінформ
СБУ вразила радіолокаційну станцію (РЛС) дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомило джерело в СБУ.

"На цей раз у росіян стало менше на один модернізований комплекс «Небо-У», який допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння", - сказав співрозмовник.

РЛС вартістю 100 млн дол. уразили сімома дронами-камікадзе літакового типу. Джерела Служби безпеки підтвердили, що комплекс «Небо-У» більше не працює і, «ймовірно, перетворився на друшляк».

Завдяки ураженню цієї РЛС у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України. «Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та більш якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці», - наголосив співрозмовник агентства.

Читайте також: Бійці СБУ за тиждень знищили шість ворожих систем ППО

Як повідомлялось, це вже другий комплекс «Небо-У», який знищило 13-те Головне управління військової контррозвідки СБУ. Перший вони знищили у Бєлгородській області РФ. Також нещодавно було знищено радіолокаційний комплекс Каста-2Е2 поблизу тимчасово окупованого українського Бердянська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-