Експерт - про допомогу США: На 2024 рік Україна матиме озброєння, щоб вистояти на полі бою

Експерт - про допомогу США: На 2024 рік Україна матиме озброєння, щоб вистояти на полі бою

Укрінформ
У 2024 році Україна матиме озброєння, необхідне для того, щоб вистояти на фронті.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Українському радіо зазначив експерт-міжнародник, дипломат Ярослав Войтко, коментуючи виділення Україні 61 млрд доларів допомоги від США.

"Сподіваємося, що швидко може бути поповнено дві речі: ППО як для поля бою, так і для цивільних обʼєктів, та снаряди, щоб бити російського ворога на українській території. Звісно, є й інші потреби ― транспорт, ті ж ATACMS для того, щоб Україна могла не тільки оборонятися, але й могла забезпечити перемогу над РФ", - зазначив Войтко.

Читайте також: Зброя перемоги: тактичні балістичні ракети ATACMS

Експерт додав, що цього року завдання України - оборонятися, а далі, якщо буде можливість, - переходити до визволення територій, які були в нас до 1991 року.

Також Войтко наголосив, що військова допомога йде за програмою президентського вилучення, коли президент разом з Пентагоном має право вилучати ті озброєння, які є в наявності, і передавати їх на потреби України, Ізраїлю чи інших країн. "Друга програма передбачає гроші на виробництво нових озброєнь, які мають поповнити ці запаси. Й дуже важливо, що в ухваленому законі йдеться про те, що ці поставки і гроші виділяються не тільки до кінця цього фінансового року, який закінчується в США 30 вересня. Ці гроші виділяються на період до 30 вересня 2025 року. Це для нас дуже важливо", - зазначив експерт.

Читайте також: Речник Повітряних сил: Пакет допомоги від США полегшить нам дихання

Як повідомлялося, у середу президент США Джо Байден підписав закон H.R. 815 про додаткове фінансування потреб національної безпеки, який містить понад $60 мільярдів на підтримку України.

Речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив 25 квітня, що Міністерство оборони США вже розпочало процес доставки в Україну озброєнь, виділених напередодні в оборонному пакеті, і очікує, що перші партії, зокрема снаряди, надійдуть найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-