Непритягнення росії до відповідальності сприятиме поширенню у світі ядерної зброї - Джемілєв

Непритягнення росії до відповідальності сприятиме поширенню у світі ядерної зброї - Джемілєв

Укрінформ
Якщо росію не буде притягнуто до відповідальності та не буде відновлено територіальну цілісність України, це сприятиме швидкому поширенню у світі ядерної зброї.

Про це під час форуму «Крим Wave» заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що подальша окупація Криму завдасть величезних збитків світовому порядку, і це означатиме, що міжнародне право, принципи ООН остаточно розтоптані, що їх перемогло право сили та міжнародний бандитизм.

Читайте також: Джемілєв: Кримськотатарській нації загрожує знищення, якщо півострів залишиться під окупацією

«Як відомо, в 1994 році ми, відповідно до Будапештського меморандуму, відмовилися від ядерної зброї під гарантії ядерних держав. Тож незабезпечення цілісності Української держави, непритягнення країни-агресора до відповідальності буде сприяти швидкому поширення у світі ядерної зброї, оскільки з'ясовується, що жодні міжнародні договори та принципи міжнародного права не дотримуються і кожен має захищатися сам. Різко впаде престиж західних країн. Дуже багато країн - насамперед країни Балтії, Польщі та інші географічно близькі до росії - будуть під постійною загрозою агресії», - сказав Джемілєв.

Він додав, що подальша окупація завдасть величезних збитків Українській державі.

Читайте також: Джемілєв вважає, що перемога у війні приведе до деокупації Криму

«По-перше, Україна повністю буде позбавлена виходу до Азовського моря та частково втратить вихід до Чорного моря. По-друге, Кримський півострів, перетворений за роки окупації на величезну військову базу, звідки зараз здійснюються ракетні обстріли, представлятиме постійну загрозу Україні. Впевнений, що у такому випадку після відпочинку та відновлення військового потенціалу рф розпочне нову війну проти України, а військові бази в Криму будуть форпостом для нової, кривавої російської агресії. А це означатиме смерть ще кількох сотень тисяч людей, руйнування багатьох міст та сіл України», - наголосив Джемілєв.

Як повідомлялося, Джемілєв заявив, що кримськотатарській нації загрожує повне знищення, якщо Крим залишиться під російською окупацією.

Фото: Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-