У ВМС ЗСУ розповіли про проблеми російських кораблів із завантаженням «Калібрів»

У ВМС ЗСУ розповіли про проблеми російських кораблів із завантаженням «Калібрів»

Укрінформ
У результаті дій захисників України робота Чорноморського флоту Росії якщо не паралізована, то значною мірою ускладнена, у тому числі у плані оснащення ракетами.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник ВМС ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

"Фактично зараз Чорноморський флот в такому стані знаходиться досить тривалий час, коли окрім кораблів, які є платформою для крилатих ракет типу "Калібр", застосувати проти України вони нічого не можуть. Але і з цим виникли проблеми. Їх відрізали від Севастополя, де знаходиться їхня основна логістична база", - підкреслив він.

Плетенчук додав, що у Новоросійську, куди після ударів по Криму втекли кораблі Чорноморського флоту РФ, проблема із завантаженням ракет досі не вирішена.

Читайте також: Знищення ракетного катера «Івановєц»: росіяни досі шукають у Чорному морі до 40 членів екіпажу

"Калібри" залишилися в Севастополі, а в Новоросійську ця проблема із їх завантаженням, як бачимо, досі не вирішилася. І вони вимушені ризикувати, заходити в Севастополь, швиденько завантажуватися і швиденько звідти прибиратися. Можна констатувати, що робота Чорноморського флоту якщо не паралізована, то сильно ускладнена", - наголосив речник ВМС ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 1 лютого воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту РФ. Катер перебував на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму. Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом, "Івановєц" дав крен на корму і затонув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-