Затримання кримського студента: Фаріон відкидає звинувачення і заявляє про «провокацію»

Затримання кримського студента: Фаріон відкидає звинувачення і заявляє про «провокацію»

Укрінформ
Філолог і колишній народний депутат Ірина Фаріон назвала «провокацією» ситуацію зі студентом у тимчасово окупованому Криму, лист якого вона оприлюднила.

Про це Фаріон написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Бачу, що ширять чергову провокацію проти мене, начебто через мене затримано якогось студента. Панове. Не ведіться на гебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Поза тим, я не можу знати, звідки ці люди", - заявила Фаріон.

Вона додала, що "тільки нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни".

Читайте також: Студенти Львівської політехніки звернулися до поліції через висловлювання Фаріон

Як повідомляв Укрінформ, раніше Фаріон розмістила у своєму Телеграм-каналі скриншот листа зі словами підтримки від студента з Криму Максима Глєбова. При цьому вона не приховала імені хлопця та місто, де він навчається.

Згодом на проросійському ресурсі «Крымский СМЕРШ» з’явилося відео, на якому Глєбов просить вибачення за лист, який написав Фаріон, та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

Представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила про необхідність притягнення до відповідальності Ірини Фаріон за викладення на загал листа від проукраїнського студента в тимчасово окупованому Криму.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації колишнім народним депутатом Фаріон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-