Організатори «Євробачення» відхилили вимоги пропалестинських активістів щодо заборони участі Ізраїлю

Організатори «Євробачення» відхилили вимоги пропалестинських активістів щодо заборони участі Ізраїлю

Укрінформ
Організатори “Євробачення” - Європейська спілка радіомовлення та телебачення (EBU) відхилили вимоги пропалестинських активістів щодо заборони Ізраїлю брати участь у пісенному конкурсі у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Eurovoix.

Після запиту бельгійської газети Het Laatste Nieuws представники EBU оприлюднили заяву про те, що наразі не планують забороняти Ізраїлю участь у майбутньому пісенному конкурсі Євробачення.

Ця заява стала результатом критики в Інтернеті після того, як Ізраїль був включений до списку країн-учасниць Євробачення 2024. Закликали заборонити країні участь у конкурсі обгрунтовувалися війною Ізраїлю та ХАМАСу.

"Пісенний конкурс Євробачення – це конкурс для суспільних мовників з усієї Європи та Близького Сходу. Це конкурс для мовників, а не для урядів, і ізраїльський суспільний мовник бере участь у конкурсі вже упродовж 50 років" - заявили представники спілки.

Читайте також: У Токіо автомобіль в’їхав у огорожу посольства Ізраїлю

Представники EBU також оцінили список учасників та вирішили, що ізраїльський суспільний мовник відповідає усім правилам чесної конкуренції. Разом з 36 іншими мовниками він зможе брати участь у конкурсі наступного року.

EBU обґрунтував своє рішення поточним ставленням інших міжнародних організацій до Ізраїлю.

"Наразі є інклюзивне ставлення до ізраїльських учасників великих змагань. Пісенний конкурс Євробачення залишається неполітичною подією, що об’єднує публіку по всьому світу через музику", - зазначили в EBU.

Як зазначається, дехто проводить паралелі між Ізраїлем, який був допущений до конкурсу та РФ, участь якої заборонили. Росія була виключена з Євробачення у 2022 році через вторгнення до України та після протестів декількох мовників-учасників.

"У 2022 році, після вторгнення в Україну, керівні органи EBU вирішили виключити РФ з пісенного конкурсу Євробачення, де її представники повинні були змагатися разом з Україною. Як було сказано раніше, пісенний конкурс Євробачення – це конкурс для мовників. Після неодноразових порушень зобов’язань щодо членства та порушення цінностей суспільних ЗМІ участь Росії була призупинена", - заявили в EBU.

Читайте також: Опозиція розкритикувала Макрона через запалення ханукальної свічки у Єлисейському палаці

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю "відновила бойові дії на повну силу" після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-