У колишньому будинку Алена Делона в Парижі відкрили виставку українського мистецтва

У колишньому будинку Алена Делона в Парижі відкрили виставку українського мистецтва

Фото
Укрінформ
У Парижі, у Centre culturel de l'ambassade d'Ukraine, презентували виставку творів українських митців FENÊTRE («Вікно»).

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила куратор виставки Христина Береговська.

За її словами, експозиція складається з 56 творів - це живопис, графіка, фотографія, пластика та ювелірство. Загалом представлено роботи 24 авторів.

У Парижі, в колишньому домі Алена Делона, відкрили виставку українського мистецтва / Фото надала Христина Береговська

«Вікно як сенс показане на виставці в кількох «образних іпостасях». Це самотні вцілілі шиби маріупольських багатоповерхівок, крізь які вже більше ніколи не зазирнуть їхні мешканці. Вікно як рожеве скло, через яке споглядає дитина... Вікно як дзеркало душі, як «стеля мрії», якої ми ніколи не досягнемо. Вікно як третє око, що відкрилося кожному українцю, котрий всупереч «вітру» вдома тримається в цій боротьбі, чи тому, який пробує прожити на чужому ґрунті», - розповіла про сенси експозиції Береговська.

Читайте також: У Варшаві відкрили виставку робіт Марії Примаченко

Виставку презентували 4 квітня в Centre culturel de l'ambassade d'Ukraine (колись у цьому будинку мешкала зіркова пара - Ален Делон та Ромі Шнайдер) у межах проєкту «Ми і світ» Благодійного фонду Козицького. На відкритті побували цінувальники мистецтва, дипломати, галеристи, артдилери, репортери, художники.

Виставка триватиме до 24 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому в культурному центрі La Gaîté Lyrique у Парижі презентували виставку «Україна, візія(ї)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-