Нацвідбір на Євробачення: перемогли Alyona Alyona & Jerry Heil

Нацвідбір на Євробачення: перемогли Alyona Alyona & Jerry Heil

Фото, відео
Укрінформ
В Україні завершився фінал національного відбору на Євробачення-2024, за результатами якого право представляти країну на міжнародному пісенному конкурсі здобули Alyona Alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria».

Про це повідомляє Укрінформ.

Переможця нацвідбору на Євробачення-2024 визначили за результатами голосування журі (50%) та глядачів (50%).

Спільна пісня Аlyona Аlyona та Jerry Heil "Teresa & Maria" набрала 21 бал - 10 балів від суддів та 11 балів - від глядачів.

Пісенний конкурс Євробачення 2024 / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

На другому місці опинився гурт Ziferblat - 19 балів (11- від суддів та 8 - від глядачів), на третьому - співак MÉLOVIN (9 балів від суддів, 9 - від глядачів, загалом 18 балів).

Виконавець YAKTAK посів четверте місце (загалом 16 балів), гурт YAGODY - п'яте (14 балів), INGRET - шосте (10 балів). На сьомому місці - SKYLERR (сумарно 9 балів, при цьому 6 балів дали глядачі), на восьмому - ANKA (9 балів, з них 4 бали - від глядачів), на дев'ятому - Drevo (7 балів), на десятому - NAHABA (6 балів), на одинадцятому - NAZVA (3 бали).

Міністерство культури та інформаційної політики привітало співачок, що виступають під сценічними іменами Аlyona Аlyona та Jerry Heil, із перемогою в національному відборі на конкурс "Євробачення-2024".

"Вітаємо виконавиць та бажаємо перемоги на Євробаченні-2024!" - йдеться у повідомленні міністерства в Телеграмі.

У міністерстві зазначили, що із 1,167 млн голосів глядачів Аlyona Аlyona та Jerry Heil дісталися майже 723,3 тис.

Як повідомлялося, переможця нацвідбору на Євробачення мали оголосити 3 лютого, однак через збій у «Дії» не всі охочі змогли віддати голос за обрану пісню. Тому глядацьке онлайн-голосування продовжили ще на день.

Читайте також: Співачка SKYLERR зняла свою кандидатуру з нацвідбору Євробачення через збій у «Дії»

68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня (на одному з них виступить Україна), а грандфінал — на 11 травня.

Торік Україну на Євробачення представляв гурт TVORCHI, який посів шосте місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-