Визначили лауреатів цьогорічної премії імені Лисенка

Визначили лауреатів цьогорічної премії імені Лисенка

Укрінформ
Комітет з присудження премії імені М. В. Лисенка визначив переможців у 2024 році.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти, передає Укрінформ.

«16 лютого 2024 року в Держмистецтв відбулось засідання комітету з присудження вказаної премії, під час якого і було визначено переможців. Після тривалих обговорень члени комітету шляхом відкритого голосування визначили цьогорічних переможців в усіх трьох номінаціях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у номінації «за видатні досягнення у професійній композиторській творчості» цьогоріч премію отримує український композитор Євген Петриченко за твори: «Concerto Grosso з позитивом» «Осяяні чорним сонцем» та Диптих «Коляда-триб’ют».

У номінації «за видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві» перемогу одержав Роман Рєпка (фортепіано) за концертну програму «Левко Ревуцький. Повернення шедевру».

У номінації «за видатні досягнення в музикознавстві» у 2024 році перемогла музикознавиця Ірина Тукова. Вона отримає премію за монографію «Музика і природознавство: взаємодія світів в умонастроях епох (XVII — початок ХХІ століття)» та науково-критичні статті, присвячені дослідженню і популяризації української музики у світі.

Читайте також: Визначили лауреатів премії імені Левка Ревуцького

Як відомо, премія імені Миколи Лисенка — державна щорічна нагорода, яка вручається за видатні музичні твори, що здобули широке громадське визнання, за досягнення в педагогічній діяльності, за видатні музикознавчі праці. Премія присуджується до дня народження композитора — 21 березня. Вона має три номінації: «За видатні досягнення у професійній композиторській творчості», «За видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві» та «За видатні досягнення в музикознавстві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-