На Кіпрі відбувся допрем’єрний показ фільму «Українські сапери. Щоденники війни»

На Кіпрі відбувся допрем’єрний показ фільму «Українські сапери. Щоденники війни»

Фото
Укрінформ
В Орокліні у Республіці Кіпр 24 лютого відбувся допрем'єрний показ фільму «Українські сапери. Щоденники війни» режисера з Кам’янця-Подільського Андрія Зайця.

Про це режисер розповів кореспондентові Укрінформу.

«24 лютого в Орокліні, Республіка Кіпр, відбувся допрем’єрний показ стрічки «Українські сапери. «Щоденники війни», який розповідає про героїчну роботу військовослужбовців 143-го об’єднаного навчально-тренувального центру «Поділля» під час російсько-української війни з 2014 по 2023 роки. Подія відбулася за підтримки Товариства українсько-кіпрської дружби, Посольства України в Республіці Кіпр, Посольства Польщі в Республіці Кіпр та муніціпалітету міста Орокліні», - зазначив Заєць.

За його словами, перед показом відбулася виставка «Mamo, ja nie chcę wojny! («Мамо, я не хочу війни!») та відеоекспозиція «Posters For Ukraine» від Посольства Польщі в Республіці Кіпр.

Заєць додав, що 28 лютого у Національному центрі «Український дім» в Києві в межах конкурсної програми національного фестивалю документального кіно Cinema for Victory відбудеться показ документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни».

Офіційна прем’єра фільму запланована на 4 квітня.

Зйомки стрічки підтримані програмою «Стипендія для кіношників і програма цифрового підвищення кваліфікації» за підтримки «House of Europe», що фінансується ЄС у партнерстві з Netflix.

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Україна’22: Щоденники війни» режисера Андрія Зайця отримав спеціальний приз міжнародного кінофестивалю Cannes 7th Art Awards.

Фото надав Андрій Заєць

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-