Зрада скасовується: акторів маріупольського театру поновили на роботі, щоб відразу звільнити

Зрада скасовується: акторів маріупольського театру поновили на роботі, щоб відразу звільнити

Укрінформ
Акторів драматичного театру, які залишилися в окупованому Маріуполі і зараз гастролюють по Росії, поновили на роботі, щоб відразу, згідно з українським законодавством, звільнити.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомила начальниця управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Вікторія Точена, коментуючи наказ Донецької ОВА про скасування наказу від 1 червня 2022 року щодо призупинення трудових відносин з великим списком працівників театру.

Точена підкреслила, що це треба було зробити процесуально тільки для того, щоб відразу таких працівників-зрадників звільнити з театру.

Читайте також: Росіяни масово нагородили в Мелітополі колаборантів від «культури» - Центр нацспротиву

«Це означає те, що відповідно до Кодексу законів про працю, ми маємо право їх звільнити лише припинивши той наказ, як тих, хто не прийшов на роботу, і звільнити за кодексом (Трудовим кодексом України – ред.), стаття 41», - наголосила вона.

За її словами, таких працівників в окупованому Маріуполі треба звільнити, «аби очистити лави нашого театру».

Читайте також: Профільний комітет рекомендує Раді дозволити роботодавцям звільняти працівників за колабораціонізм

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому російською армією Маріуполі 80% акторів місцевого драматичного театру залишилися працювати в окупації. В Україні роботу маріупольського театру відновили в Ужгороді, куди переїхала частина його співробітників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-