Франківський драмтеатр представив резонансну виставу за романом Леопольда фон Захер-Мазоха

Франківський драмтеатр представив резонансну виставу за романом Леопольда фон Захер-Мазоха

Укрінформ
Франківський драмтеатр поставив резонансну виставу «Венера в хутрі» за романом Леопольда фон Захер-Мазоха.

Про це на пресконференції повідомив генеральний директор-художній керівник театру Ростислав Держипільський, передає кореспондент Укрінформу.

«Венера в хутрі» за романом Леопольда фон Захер-Мазоха - це вже наша 10-та прем’єра в цьому сезоні. Наш театр асоціюють у першу чергу з патріотичною, націоналістичною та етнічною складовою в репертуарі. Але тепер у нас з’являються постановки різного напрямку. Вважаю, якщо ми будемо зосереджуватись лише на одному, то буде перекіс. Це резонансна вистава», - зазначив Держипільський.

Режисер-постановник вистави Назарій Панів зауважив, що цією виставою хотів звернути увагу найперше на надбання австрійського письменника, який родом зі Львова, і за польської влади був заборонений через проукраїнську позицію.

«Під час радянської окупації його табуювали як автора чогось такого, про що не можна говорити, чогось брудного. Через радянську владу воно перейшло в наш час. Про Леопольда фон Захер-Мазоха згадують як про автора чогось сороміцького. Тому ми взяли його найбільш сороміцький твір і хочемо показати, що його треба читати глибше і так само глибше дивитись і розуміти», - зауважив Панів.

Він додав, що ще одним акцентом у виставі будуть відносини між чоловіком і жінкою.

«У цій виставі ми будемо піднімати дуже важливу тему – співзалежності в парі», - зазначив Панів.

Він переконаний, що роман «Венера в хутрі» є автобіографічним для Леопольда фон Захер-Мазоха. Тому робить висновок, що він був співзалежним партнером.

Читайте також: Рівненський театр ляльок готує прем’єру, присвячену Володимиру Івасюку

Творці вистави зізнаються, що прагнули дослідити стосунки у парі, які інколи стають токсичними. Натомість, виставу обіцяють показати художньою, естетичною і такою, що матиме терапевтичний вплив. Усі почуття у виставі супроводжуватиме музика, яку творитимуть дотики і тіла акторів.

Прем’єра вистави «Венера в хутрі» відбудеться на камерній сцені Франківського театру 12 березня.

Раніше Франківський драмтеатр показав у Польщі антиросійську виставу «Дзяди».

Фото: Фейсбук Франківський драмтеатр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-