В Україні стартує інтерактивне шоу про зйомки фільму «Довбуш»

В Україні стартує інтерактивне шоу про зйомки фільму «Довбуш»

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську стартує інтерактивне шоу про зйомки фільму «Довбуш», яке покажуть у великих містах України. Глядачі шоу потраплять в майбутнє кіно.

Про це в Івано-Франківську на пресконференції повідомив кінорежисер та продюсер фільму Олесь Санін, передає кореспондент Укрінформу.

«З цим інтерактивним шоу про те, як знімався фільм «Довбуш», ми їдемо по великих містах України… Ми вирішили піти таким шляхом, щоб показувати частини фільму про те, як він знімався на екрані, і в інтерактивному пошуку питати у глядачів, що вони хочуть знати про цей фільм, акторів тощо. Ті, хто будуть у залах, потраплять у це кіно, бо ми цей фільм робитимемо разом із глядачами. В цьому - головна ідея показу. Перший показ відбудеться в Івано-Франківську», - зазначив Санін.

Він зауважив, що у Києві нещодавно провели вже тренувальне шоу. В Івано-Франківську інтерактивне шоу і зустріч з акторами відбудеться 5 квітня у Франківському драмтеатрі.

«Інтерактивне шоу - це ніби кіно виходить до людей і стає виставою…Тут будуть кадри, які не увійшли в фільм, і матеріал, який навіть ми не бачили», - запевнив виконавець ролі Івана Довбуша, актор Олексій Гнатковський.

«Івано-Франківськ - це не просто столиця Гуцульщини… Коли почалось повномасштабне вторгнення, ми не змогли фільм закінчити в Києві. Основну базу фіналізації фільму з озвученням привезли до Франківська, і актори, я їм вдячний, допомогли закінчити його озвучення. Тут пів трупи були зайняті в цьому фільмі», - додав Санін.

Він переконаний, що Україна від часу створення фільму «Довбуш» змінилася, а тому для акторів і режисерів нині важливим є питання про те, з чим вони йдуть для глядача.

В Україні стартує інтерактивне шоу про зйомки фільму «Довбуш» Фото: mi100.info

«У цьому спілкуванні я насправді ще хочу зрозуміти своє наступне кіно… Мені потрібні ці запити глядача, живе спілкування», - зауважив Санін.

Читайте також: Українська громада завітала на зустріч з режисером Олесем Саніним у Страсбурзі

На запитання, яким він бачить своє майбутнє кіно, Санін наголосив, що точно не про теперішню війну. Радше хоче знімати історію, яка зможе стати для українців надихаючою.

Фільм «Довбуш» режисера Олеся Саніна є пригодницько-історичним екшном, створеним за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Головні ролі в ньому виконали Сергій Стрельніков, Олексій Гнатковський і Дарія Плахтій.

За 15 тижнів прокату касові збори стрічки перевищили 68 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Довбуш» здобув головну нагороду міжнародного кінофестивалю «ПТАХ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-