Рок-гурт Kiss продав права на музику та бренд за $300 мільйонів

Рок-гурт Kiss продав права на музику та бренд за $300 мільйонів

Укрінформ
Американський рок-гурт Kiss продав права на свою музику, а також бренд, імідж та інтелектуальну власність за понад $300 мільйонів шведській компанії Pophouse, заснованій колишнім учасником гурту AВВА Бйорном Ульвеусом.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Зазначається, що після укладання угоди Kiss припинить виступати наживо на концертах в межах світового туру End of the Road.

Pophouse має намір за допомогою штучного інтелекту генерувати контент під брендом Kiss. Торік шведська компанія та Kiss вже працювали над створенням цифрових аватарів учасників гурту.

Раніше каталоги своїх пісень продали музиканти Боб Ділан і Брюс Спрінгстін за $500 млн і $450 млн відповідно.

Гурт Kiss був заснований у 1973 році вокалістами Полом Стенлі та Джином Сіммонсом. До першого складу колективу також входили Ейс Фрейлі та Пітер Крісс. Його візитівкою стали розмальовані обличчя учасників.

У період свого розквіту, у 1970-ті роки, гурт випустив такі хіти, як Rock and Roll All Nite та God of Thunder.

Читайте також: Гурт KISS дав останній живий концерт у Нью-Йорку

У 1983 році вони вперше з'явилися без фарби на обличчі й пережили своєрідне відродження. Наприкінці 1990-х вони знову почали виступати із розфарбованими обличчями.

За останні 50 років було продано близько 100 млн платівок гурту.

Як повідомляв Укрінформ, англійський кінорежисер і володар премії «Оскар» Сем Мендес зніме чотири окремі фільми про музикантів популярного британського гурту The Beatles.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-