У Києві презентували проєкт і мультфільм «Книга-мандрівка» про незламні міста України

У Києві презентували проєкт і мультфільм «Книга-мандрівка» про незламні міста України

Фото
Укрінформ
У Києві відбулась гала-презентація проєкту та мультфільму «Книга-мандрівка. Міста».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

У події взяв участь т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

За словами Карандєєва, «це чудовий проєкт, який справді допомагає розвивати освітню та культурну складову, а також зацікавлює кожного, хто відкриває цю книжку, краще пізнати країну і ще більше її полюбити».

«В Україні понад 600 міст, великих та малих. Вони мають свою історію та жителів, які пишаються своїми містами. Завдяки цьому проєкту ми будемо пишатися і не тільки своїми рідними містами», - сказав очільник МКІП у вступному слові.

Він подякував усім, хто долучився до реалізації «Книги-мандрівки», і заявив, що «надалі держава підтримуватиме такі проєкти, адже вони вкрай важливі для збереження українського духу».

Гала-презентацію також відвідали директор місії Агентства США з міжнародного розвитку USAID Джеймс Хоуп, член правління Укрзалізниці та голова пасажирського напряму Олександр Перцовський, співаки Тарас Тополя і Фагот, що озвучили анімаційний формат до цього проєкту.

У Києві презентували проєкт та мультфільм «Книга-мандрівка» про незламні міста України / Фото: МКіП

Разом з авторами серії «Книга-Мандрівка. Міста» книжки про Київ, Запоріжжя, Миколаїв, Чернігів, Кривий Ріг та Суми презентували юні титуловані спортсмени - учасники проєкту Olympic Dreams, які вже стали свого роду амбасадорами «Книги-мандрівки» у світі і у дружніх країнах, разом зі спортивними здобутками, несуть український культурний код, в тому числі і літературну його складову.

Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» створений одночасно у двох форматах мультфільмів, що виходить на офіційному Ютуб-каналі «Книга-мандрівка. Україна», та книг, які видані «Видавництвом Старого Лева».

Проєкт розповідає про Харків, Чернігів, Суми, Запоріжжя, Миколаїв та Київ.

Авторкою проєкту стала Ірина Тараненко. Авторами текстів до кожної подорожі містами стали письменники, журналісти й діячі культури з відповідних міст у співавторстві з командою Books&Cartoons.

Читайте також: У Києві презентували книгу спогадів жінок про життя у столиці під час війни

Так, автором книги про Харків став Сергій Жадан, Чернігів - Дмитро Кузьменко, Суми - Ірена Карпа, Миколаїв - брати Капранови, Запоріжжя - Вадим Єрченко.

Прем’єри мультфільмів та офлайн-презентації книжок відбулись в цих містах ще в березні та протягом квітня 2024 року.

«Книга-мандрівка. Міста» створена за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Партнери проєкту: Укрзалізниця, 1+1 media, Київстар ТБ, Novikova Agency, ТРЦ Gulliver, кіномережа «Оскар», ТМ «Моршинська», журнал VIVA.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові відбулася презентація проєкту «Книга-мандрівка» про незламні міста України, перша книжка присвячена саме цьому місту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-