На правобережжі Херсонщини 86 памʼяток культурної спадщини пошкоджені внаслідок війни

На правобережжі Херсонщини 86 памʼяток культурної спадщини пошкоджені внаслідок війни

Укрінформ
На правобережжі Херсонщини 86 памʼяток культурної спадщини мають статус пошкоджених внаслідок війни.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ. 

«Сьогодні в Україні - День памʼяток історії та культури. Для Херсона та всієї області ця дата - знакова і болісна. Тисячі експонатів, картин, книг, історичних будівель - усього, що представляє нашу культуру та нашу історію, вкрали або знищили російські окупаційні війська», - написав Мрочко.

Він підкреслив, що з одного лише Херсонського обласного художнього музею імені Олексія Шовкуненка росіяни вивезли до Криму близько 10 тисяч робіт.

За його словами, 86 памʼяток культурної спадщини на правому березі Херсонської області мають статус пошкоджених через російську збройну агресію.

Читайте також: У МКІП поінформували про проєкти у сфері культури на Херсонщині

Мрочко наголосив, що щодня ворог бʼє з лівого берега і продовжує нищити не тільки інфраструктуру, житло херсонців, а й історичне обличчя міста.

«Такі реалії Херсона і Херсонщини. Але незважаючи ні на що, ми маємо памʼять і ідентичність, яку не зруйнуєш і не вкрадеш. І цього росіянам не збагнути ніколи», - сказав Мрочко.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які «випливли» у Криму. 

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-