У Рівному заклали Готичний сад

У Рівному заклали Готичний сад

Фото, відео
Укрінформ
У Рівному висадили перші рослини майбутньої нової локації під назвою «Готичний сад Органного залу».

Про це повідомляє Рівненська обласна рада, передає Укрінформ. 

«Висадили перші рослини майбутньої нової локації під назвою «Готичний сад Органного залу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спеціально для цього адміністрація Рівненської обласної філармонії організувала толоку. Приєднатися до неї міг кожен охочий - оголошення поширювали через медіа та соціальні мережі.

Територія за будівлею Зали камерної та органної музики в перспективі має стати єдиним комплексом з самою пам'яткою архітектури місцевого значення, яким є Костел Святого Антонія. У його стінах рівняни та гості міста звикли слухати класичну музику.

Читайте також: У Рівному в музеї презентували квест за твором Лесі Українки

«Чому саме «Готичний сад»? Тому що ця споруда збудована в неоготичному стилі. Тож наша мрія - щоб цей ландшафтний простір гармонійно доповнював архітектурну перлину Рівного», - розповіла директорка філармонії Елеонора Стеценко.

Відзначається, що висадка рослин - це лише перший етап проєкту. Наступні - заміна старого асфальту на бруківку, яка краще гармоніюватиме з історичним простором. А також - встановлення сцени, що стане ще одним концертним майданчиком для артистів.

Для подальшої реалізації проєкту шукатимуть донорів. Бо вважають недоцільним в час війни витрачати на це бюджетні кошти.

Водночас, відмовлятися від ідеї створення нової локації у філармонії також не хочуть. Тут наголошують: створюючи щось нове, українці демонструють силу та стійкість, планують щасливе післявоєнне майбутнє.

Як повідомляв Укрінформ, на території Рівненської обласної філармонії створять екологічний простір «Готичний сад», співфінансування проєкту відбувається за програмою ZMINA: Rebuilding.

Фото: Рівненська обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-