Театр із Хмельниччини покаже інтерактивну виставу про Маріуполь за кордоном

Театр із Хмельниччини покаже інтерактивну виставу про Маріуполь за кордоном

Фото
Укрінформ
Творча група Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького вперше зіграє інтерактивну виставу “Маріуполь. Надія на світанок” в польських та іспанських містах.

Благодійний тур на підтримку ЗСУ, як повідомили в театрі кореспонденту Укрінформу, відбувається за сприяння Євросоюзу та партнерів європейських країн.

Театр із Хмельниччини покаже інтерактивну виставу про Маріуполь за кордоном / Фото: Сергій Аніськов

Виставу покажуть у Кракові та Барселоні 23, 25 та 26 квітня. Після показу заплановано семінари-дискусії з питань відновлення психоемоційного стану українців та початку відбудови України.

“Головна мета туру - привернути увагу громадськості до актуальних проблем України та її громадян. На прикладі вистави, сюжет якої розгортається в укритті заводу “Азовсталь” у місті Маріуполь, хочемо акцентувати глядачів на важливість відновлення психоемоційного стану українців, як основу для майбутньої реконструкції наших міст, як домівок наших громадян, які зараз розкидані по всьому світу. Мотивувати українців, які зараз перебувають в Іспанії та Польщі, повернутися до рідної країни для її подальшої розбудови”, - прокоментував директор театру Андрій Ковальчук.

Перформанс “Маріуполь. Надія на світанок” створили дві молоді драматургині — хмельничанка Марина Борник-Гулевата та переселенка з Маріуполя Марина Пінчук. За сюжетом, в укритті “Азовсталь” збираються люди різного віку, соціального статусу, різного культурного рівня та політичних уподобань. Однак всім їм доводиться пройти через страшні випробування війною, аби відродити місто в майбутньому.

Читайте також: Херсонський театр зіграє виставу «Буде тобі, враже, так, як відьма скаже» у трьох містах

Прем'єра відбулася 2 листопада 2022 року в укритті Хмельницького муздрамтеатру. Там досі зберігаються малюнки, які актори зробили разом із глядачами.

Як повідомляв Укрінформ, війні в Україні присвятили масштабний театральний фестиваль у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-