Ігровий гігант Embracer Group розділяється на три компанії

Ігровий гігант Embracer Group розділяється на три компанії

Укрінформ
Компанія-розробник ігор Embracer Group, що має права на «Володаря перснів» та «Розкрадачку гробниць», планує розділитися на три окремі компанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Verge.

Зазначається, що це будуть компанії Asmodee Group, Coffe Stain&Friends та Middle-earth Enterprises&Friends, що спеціалізуються на розробці ААА-ігор, інді-ігор та мобільних ігор, а також настільних ігор.

У Embracer Group розповіли, що це будуть окремі публічні компанії, акції яких котируватимуться на біржі. Це дозволить «кожній із них краще зосередитися на своїх ключових стратегіях і запропонувати диференційованіші та чіткіші історії акцій для теперішніх і нових акціонерів», - додали у шведській компанії.

Читайте також: Зірка «Володаря перснів» Вігго Мортенсен одягнув футболку з тризубом на кінофестиваль у Глазго

Embracer Group відома тим, що придбала права на величезну кількість франшиз, серед яких «Розкрадачка гробниць» та «Володар перснів». Наразі компанія агресивно «реконструюється» після того, як торік втратила партнерську угоду на $2 мільярди.

Відтоді компанія закрила кілька проектів і студій, звільнила співробітників по всьому світу і продала розробника гри Borderlands Gearbox компанії Take-Two за невелику частку від $1,3 мільярда доларів США, в які він був оцінений, коли його було придбано три роки тому.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Electronic Arts (EA) скорочує 670 працівників по всьому світі, через що розробка нової комп’ютерної гри за однойменною кіносагоюі «Зоряні війни» не буде завершена.

Фото: Warner Bros. Pictures

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-