У Запоріжжі пройшов Фестиваль фільмів національно-культурних товариств

У Запоріжжі пройшов Фестиваль фільмів національно-культурних товариств

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі пройшов Фестиваль фільмів національно-культурних товариств, на якому представили дев'ять фільмів.

Про це поінформувала в Телеграмі Запорізька ОВА, передає Укрінформ.

“У Запоріжжі відбувся VI Фестиваль фільмів національно-культурних товариств, який став свідченням того, що навіть у темряві війни культура продовжує сяяти. Дев'ять фільмів, представлених на фестивалі, розповіли про життя та діяльність різних національних спільнот під час повномасштабного російського вторгнення”, - йдеться в дописі.

Повідомляється, що глядачі побачили історії успішних ромських жінок, які сприяють розвитку ромської меншини (документальний фільм «Хто як не ми?»), про життя запоріжців під час війни та роль мистецтва в боротьбі з темрявою (фільм «Реквієм.SOS Запоріжжя»). ⠀

“Кінофестиваль став важливою подією в культурному житті Запоріжжя. Він продемонстрував силу єднання та взаємодопомоги різних національних спільнот, їхній внесок у спільну боротьбу проти російської агресії”, - додали в ОВА.

Читайте також: Дні європейського кіно в Туреччині розпочали показом українського фільму «Степне»

Фестиваль організували Департамент культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА, Обласний методичний центр культури і мистецтва та ГО «Асоціація національних меншин Запорізької області».

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі на “Toloka Festival 2.0” зібралося 400 команд, які долучаються до прибирання та озеленення міста.

Фото: Запорізька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-