Українці у Португалії готуються святкувати 205-ту річницю від дня народження Шевченка

Українці у Португалії готуються святкувати 205-ту річницю від дня народження Шевченка

Анонс
Укрінформ
Українське Посольство і громадські організації у Португалії підготували програму святкування 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Про це йдеться на сторінці Посольства України у Португалії у Facebook.

«Запрошуємо всіх охочих взяти участь у заходах, організованих Посольством України та українськими громадськими організаціями в різних містах Португалії з нагоди відзначення 205-ї річниці з дня народження Т.Шевченка»,- йдеться у повідомленні.

Відкриє програму святкувань 23 березня захід, організований Посольством України та Асоціацією «Montarás – Monumento ao Taras Shevchenko em Lisboa». У рамках заходу, що розпочнеться  о 12.00 за адресою Praça de Itália, відбудеться офіційна церемонія підписання договору щодо виготовлення пам’ятника Т.Шевченку, а також покладання квітів до пам'ятного знаку, де буде встановлено пам'ятник видатному українському поету.

У неділю, 24 березня о 16.00 у залі Церкви São João de Deus, Rua Brás Pacheco 4, 1000-074 Lisboa за ініціативи Спілки українців Португалії (СУП) відбудеться святковий концерт, присвячений Т.Шевченку.

Також 24 березня в м.Фару в актовому залі Церкви São Luis Faro відбудеться конкурс читців поезії Т.Г.Шевченка «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине». Захід організовано за ініціативи Спілки українців Алгарве та УПОКЦ «Школа імені Т.Шевченка» м.Фару».

Конференція «Тарас Шевченко та його твори», а також відкриття тематичної виставки «Шевченко – 205 років» відбудуться 27 березня о 18.00 та о 19.30 у Biblioteca da Faculdade de Letras da Universidade de Lisboa (Sala B2), Alameda da Universidade, 1600-214 Lisboa.  з ініціативи СУП.

Тематичний захід «Україно! Україно! Серце моє, ненько! Як згадаю твою долю, заплаче серденько!» пройде 29 березня о 19.00 за адресою Rua Ferreira de Castro, Casa dos Direitos Sociais за ініціативи Асоціації «Словесна піраміда».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-