У річницю катастрофи на ЧАЕС діаспора закликала світ визнати Росію спонсором тероризму

У річницю катастрофи на ЧАЕС діаспора закликала світ визнати Росію спонсором тероризму

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) разом з українцями всього світу та Україною 26 квітня вшановує пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС та ще раз закликає демократичну міжнародну спільноту твердо підтримувати Україну та визнати РФ державою-спонсором тероризму.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

«Через майже чотири десятиліття Росія знову погрожує світові ядерною катастрофою. З моменту початку повномасштабної війни проти України в лютому 2022 року російські солдати окупували та пошкодили Чорнобильську АЕС і взяли під контроль Запорізьку АЕС – найбільший ядерний енергетичний об’єкт Європи», – нагадали в діаспорній організації.

Президент СКУ Павло Ґрод закликає міжнародну спільноту притягнути Росію до відповідальності за її злочини та підтримати Україну в час, коли їй загрожує чергова потенційна ядерна катастрофа.

«У День пам’яті Чорнобильської катастрофи ми ще раз закликаємо демократичну міжнародну спільноту твердо підтримувати Україну та притягнути російську державу-агресора до відповідальності, визнавши її державою-спонсором тероризму, запровадивши каральні санкції проти її ядерноенергетичного сектору та передавши заморожені російські активи в Україну», – сказав він.

Пан Ґрод наголосив, що цивілізований світ має зробити все, щоб путінський режим – найбільший сучасний виклик глобальному миру та безпеці, був повалений. Тільки тоді запанує мир в Україні та Європі.

Нагадаємо, у 38 річницю катастрофи на ЧАЕС Президент України Володимир Зеленський закликав світ тиснути на РФ для звільнення Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-