В Амстердамі відбулася демонстрація до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ

В Амстердамі відбулася демонстрація до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ

Фото, відео
Укрінформ
В Амстердамі відбулася мирна демонстрація, приурочена до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході взяло понад 2 тисячі людей.

Спочатку відбулася мирна хода від Музейної площі до площі Дам у самому центрі Амстердама, щоб висловити протест проти російської агресії, воєнних злочинів та окупації українських територій.

Підтримати українців прийшло чимало нідерландців. Зі сцени до учасників акції звернулися посли, місцеві депутати, представники міжурядових організацій, українські волонтери та військові.

«У нас немає можливості дати світу втомитися від нашої війни. Саме тому активна позиція українців діаспори та друзів України в усьому світі настільки важлива сьогодні. Світ має побачити, що ми не втомилися боротися за нашу країну, нашу свободу, рівність і демократію. Ми робимо це в умовах важкої кровопролитної війни, і про нашу боротьбу лунають мільйони голосів в усіх куточках світу, що українці продовжують відстоювати демократію, справедливість та права людини перед лицем тиранії», — сказала голова фундації «Українці в Нідерландах» Віра Зваан.

Читайте також: Мітинги на підтримку України відбулися у 16 містах Ірландії

Посол Литви Нейлас Танкявічюс наголосив на необхідності продовжувати підтримку України.

«Ми, уряди та дипломати, повинні зробити все можливе, щоб посилити тиск на Росію, змусити пакети санкцій працювати, надавати необхідну військову, гуманітарну та економічну допомогу. Але не лише уряди країн повинні працювати. Прості люди Литви збирали допомогу для України з самого початку (повномасштабної агресії - ред.). Уряд і народ Литви з першого дня підтримували Україну та український народ. І підтримуватимуть стільки, скільки буде потрібно», - сказав литовський дипломат.

Лідер партії GroenLinks–PvdA Франс Тіммерманс заявив, що Україна бореться не лише за свою свободу, а й усієї Європи.

«Свобода України і наша свобода – це одне й те саме. Диктатор піде далі, якщо він переможе в Україні», — наголосив політик.

Своєю чергою Каспар Велдкамп із партії NSС наголосив, що війна чітко показала: свобода не може сприйматися як належне. Він також звернув увагу на важливість підтримки українського суспільства та економіки.

Читайте також: Українці в усьому світі провели акції у другу річницю повномасштабної війни

Як повідомлялося, 24 лютого у понад 400 містах світу українці провели акції, приурочені до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-