У Лісабоні українці взяли участь у презентації книги про російську агресію

У Лісабоні українці взяли участь у презентації книги про російську агресію

Фото
Укрінформ
Представники української громади Португалії разом з послом України Мариною Михайленко взяли участь у презентації книги про російську агресію проти України «Завтра інший день», написану професором Католицького університету Лісабона, політиком Мендо Енрікесом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха.

Захід відбувся в пен-клубі «Casa Veva de Lima» при муніципалітеті Лісабона.

За словами пана Садохи, після презентації відбулися гострі дебати щодо причин нападу Росії на Україну.

«Власне, така форма, коли і посол України, і представники громади можуть донести українську позицію португальській еліті є дуже важливою і показує градус розуміння суспільством, що таке «русский мир» від Владивостока до Лісабона», – зауважив він.

Голова СУП подякував пану професору за його позицію та обʼєктивне дослідження, а також за зібрані кошти для потреб оборони України.

«На закінчення дебатів була висловлена теза: «Не Захід прагне відірвати Україну від Росії. Росія захотіла відірвати Україну від Європи», – додав пан Садоха.

Нагадаємо, Спілка українців у Португалії (СУП) закликала президента Португалії та посольства португаломовних країн (Бразилія, Ангола, Кабо-Верде, Гвінея-Бісау, Екваторіальна Гвінея, Мозамбік, Сан-Томе і Принсіпі, Східний Тимор) не визнавати фейкові вибори президента РФ, незаконно організовані й на окупованих територіях України.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-