У Вільнюсі відбудеться виставка «Від Гельсінкі до Києва: назад у майбутнє»

У Вільнюсі відбудеться виставка «Від Гельсінкі до Києва: назад у майбутнє»

Укрінформ
Посольство України в Литві запросило на відкриття унікальної виставки «Від Гельсінкі до Києва: назад у майбутнє», яка відбудеться 27 березня о 14:00 в Українському центрі у Вільнюсі.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Мета цієї виставки – проілюструвати появу нових сучасних держав у Європі від Балтійського до Чорного моря у 1917-1918 роках та їхнє прагнення до колективної регіональної безпеки як тоді, так і зараз. Виставка є результатом співпраці з інституціями історичної пам'яті семи країн: Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Німеччини, Литви та України.

За словами організатора виставки, депутата Європейського Парламенту, професора Людаса Мажиліса, презентація виставки в Українському центрі у Вільнюсі та напередодні 20-ї річниці членства Литви в НАТО набуває особливого значення.

«У своїй роботі в Європарламенті я помітив, що бракує більш широкого порівняльного бачення розвитку країн регіону - від Фінляндії до України - наприкінці Першої світової війни та після її завершення. Зараз усі ці країни (поки що, окрім України) приєдналися до Європейського Союзу та НАТО. Виставка охоплює багато важливих відправних точок і створює часовий та географічний контекст для розуміння сьогоднішніх політичних питань, а також політичного дискурсу для вирішення викликів майбутнього», – зазначає професор Людас Мажиліс.

У листопаді минулого року виставка була відкрита в Європейському Парламенті в Брюсселі, а зараз вперше буде представлена в Литві.

Вхід вільний. Мова заходу – англійська.

Український центр здійснює діяльність на базі VDU Švietimo akademija за адресою: T. Ševčenkos g. 31, Vilnius.

Нагадаємо, у Міжнародній Українській школі (МУШ) у Вільнюсі 23 березня відбулася акція вдячності Литві за можливість навчатися українською мовою.

Балто-Чорноморська вісь. Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-