Діаспора засудила спроби Кремля повʼязати Україну з терактом у Підмосков’ї

Діаспора засудила спроби Кремля повʼязати Україну з терактом у Підмосков’ї

Укрінформ
Провідники українських організацій в Італії та Австралії засудили спроби Росії повʼязати Україну з терактом у підмосковському ТЦ «Крокус Сіті Хол», під час якого загинули 137 людей і за яке взяла відповідальність терористична організація ІДІЛ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Світового конгресу українців (СКУ).

Так, ситуацію прокоментував співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) та перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів.

 «Як зазначив міністр закордонних справ України, Путін збрехав про багато речей – облогу школи в Беслані у 2004 році, вбивство російської журналістки Політковської у 2006 році, тортури та смерть у в’язниці Сергія Магнітського у 2009 році, російських військових, які окупували Крим, збиття MH17, його намір вдертися в Україну та багато-багато іншого. Але немає жодних доказів зв’язку України з цією атакою. Це засіб, за допомогою якого Путін, швидше за все, виправдовуватиме продовження своєї жорстокої війни в Україні та намагатиметься заподіяти ще більше болю, смерті та руйнування невинному народу», – заявив він. 

Стефан Романів зауважив, що в день терористичної атаки в Москві, Росія здійснила найбільшу атаку по Україні за останній час, наголосив Романів.

«СУОА закликає австралійські ЗМІ критично поставитися до припущень Путіна про те, що за нападом стоїть Україна», – сказав перший віцепрезидент СКУ. 

Читайте також: Оточення Путіна знає про непричетність України до теракту в «Крокус Сіті Холі» - Bloomberg

Голова української громади в Італії, лідер Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький заявив в ефірі інформаційної програми «Щоденник дня» на італійському 4 каналі, що Росія вийшла на новий рівень жорстокості

«Відповідаючи на питання про тортури над затриманими зазначив, що в Росії завжди катували затриманих, але зараз вийшли на новий рівень жорстокості й роблять це публічно, що є жахіттям, немислимим для будь-якої правової країни. Я зазначив, що не існує жодного факту, що б зв’язував Україну з цією трагедією, але ми бачимо як російська влада, Путін, Медвєдєв та їх пропаганда, намагаються звинуватити Україну, щоб ще більше консолідувати росіян навколо Путіна в його кримінальній війні проти України. Не варто забувати, що такі теракти Росія робить в Україні щодня», – сказав він. 

Нагадаємо, увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів та підпалювали виходи. Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали.

Чотирьох чоловіків таджицького походження затримали за підозрою у скоєнні теракту. Ще трьом уродженцям Таджикистану обрали запобіжний захід за підозрою у причетності до теракту.

Президент Франції Еммануель Макрон, коментуючи теракт у «Крокус Сіті Холі», заявив, що звинувачувати у ньому Україну «цинічно й непродуктивно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-